dijous, 9 de maig del 2013

Sèpia amb verdures. La sèpia


La sèpia és una bona opció per aquelles persones a les que no els agrada gaire el peix, ja que la sèpia (com el calamar o el pop) tenen unes propietats nutritives molt similars a les dels peixos. A mi el peix m’agrada molt, però a casa meva hi ha un d’aquests “no gaire amants del peix” i per tant, faig sovint receptes amb calamars, pop o sèpia.

Sèpia amb verdures

Ingredients (2 persones):
-             -  Una sèpia gran
-            -   2 pastanagues
-            -    2 cebes
-            -   1 pebrot verd petit
-            -   1 carbassó
-          -    Oli d’oliva
-           -  Sal gruixuda (amb algues)

Preparació:
-Netegeu bé la sèpia i traieu-li totes les pells tant exteriors com interiors
-Talleu-la a tires i renteu-la bé.
-Deixeu-la escórrer mentre prepareu les verdures
-Peleu les cebes i les pastanagues
-Renteu bé el carbassó i el pebrot
-Talleu les 4 verdures a tiretes una mica gruixudes
-En un wok o paella, saltegeu les verdures amb una mica d’oli, primer poseu el pebrot, després la ceba i finalment el carbassó.
-Quan ja estigui tot cuit i segons el vostre gust (a mi m’agrada que les verdures no estiguin molt cuites) , afegiu la sèpia tallada, mig gotet d’aigua i remeneu constantment perquè els ingredients es barregin i no s’enganxin a la paella.
-Quan el foc ja estigui apagat afegiu la sal i remeneu (jo he utilitzat una sal gruixuda amb algues que reforça el gust de la sèpia)
-Si voleu quan ja estigui tot servit en els plats podeu tirar per sobre una mica de llavors de sèsam ( jo no ho he fet, però queda més bonic)
 
La sèpia
 Com deia abans, la sèpia té propietats nutritives molt similars a les dels peixos: proteïnes, pocs greixos i d’aquests, la major part insaturats. D’altra banda, la sèpia té només unes 82 calories per cada 100 grams, molt interessant doncs, a les dietes hipocalòriques. Pel que fa a les vitamines, cal destacar la B3 i la B12 i quant als minerals, els més abundants són el fòsfor, el potassi i el magnesi.
A vegades però, quan fem la sèpia a la planxa o saltejada tenim una desagradable sorpresa: queda dura. Per tal d’evitar-ho, podem tenir en compte alguns truquets.
Evidentment, la primera cosa a tenir en compte és que sigui una sèpia de bona qualitat, comprar-la en un lloc de confiança ens garantirà la qualitat. Després, cal treure-li totes les pells amb cura. Quan vulguem coure-la, haurem de fer-ho en una paella, wok o planxa ben calenta i afegir la sal un cop la sèpia ja estigui cuita, mai abans de coure-la. Es important també fer una cocció ràpida només volta i volta per tal de que la sèpia no perdi molta aigua. Si amb tot això encara no podem gaudir d’una sèpia ben tendra, tenim la possibilitat de congelar-la. La congelació (també en el cas del pop o del calamar) ens ajudarà a aconseguir una carn més tendra i melosa.  

2 comentaris:

  1. Tens molta raó, la sípia agrada a tothom que no li agrada el peix. A les meves filles de petites els hi deia que era pollastre de mar...
    A casa ens agrada molt i jo em menjaria un plat d'aquesta que has preparat ara mateix.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. A mi la sípia m'agrada de totes maneres, amb aquestes verduretes déu ser una delícia. Petons

    ResponElimina