dijous, 17 d’octubre del 2013

Saltejat de carbassa. La carbassa a les dietes per baixar pes.

Els fruits de la tardor són tan bons!!!!!! Carbasses, bolets, kakis, moniatos, castanyes, magranes.....
Val la pena aprofitar-los i fer cuina de temporada, ja que ofereix molt avantatges: millor preu, més gust, més sostenibilitat i a més ens aporten els nutrients que el nostre cos necessita ara, que en teoria comença el temps de la tardor, tot i que aquest any sembla que la tardor va una mica endarrerida.
Saltejat de carbassa

Ingredients: (2 persones)
-un tros de carbassa de 500 grams aproximadament
-2 cebes tendres
-150 grams de pernil salat picat
-Sal
-Pebre negre
Preparació:
-Peleu la carbassa.
-Traieu les pipes de la carbassa.
-Talleu la carbassa a daus.
-Bulliu els daus de carbassa amb aigua i una mica de sal durant aproximadament 5 minuts. Haureu de procurar que la carbassa quedi una mica al dente.
-Peleu i talleu la ceba.
-Ofegueu la ceba en una paella o wok amb una mica d’oli i una mica d’aigua a foc baix.
-Quan la ceba estigui cuita, afegiu el pernil picat i saltegeu-lo una mica.
-Després d’un parell de minuts, afegiu els daus de carbassa cuits i escorreguts.
-Saltegeu durant un parell de minuts la carbassa, però aneu amb compte de que no es trenquin els trossos.
I ja la tindreu llesta per menjar. Abans, podeu amanir-la amb un raig d’oli d’oliva i una mica de pebre negre ( si voleu).
Amb aquesta recepta participo al concurs Mossegades del mes d’Octubre. Si la recepta us agrada, em podeu votar J a partir del dia 21.
La carbassa a les dietes per baixar pes 
La carbassa és un bon aliment quan estem fent dieta per baixar de pes. D’una banda, perquè la carbassa sacia sense aportar moltes calories, ja que 100 grams de carbassa contenen entre 30 i 40 calories.
Aquest baixa quantitat de calories es deu d’una banda, a la seva gran quantitat d’aigua, aproximadament el 95% de la seva composició és aigua i d’altra banda, té una gran quantitat de fibra, molta més que qualsevol altra hortalissa o verdura.
La carbassa és també rica en nutrients com el betacarotè que li dona aquest esplèndid color ataronjat i que en el nostre organisme es converteix en vitamina A. Aquesta vitamina és molt beneficiosa per el sistema immunitari.
La carbassa és també rica en vitamina B,C i E i en minerals com el zinc, calci, fòsfor, ferro i potassi.
Un altre avantatge de la carbassa és que és un aliment molt versàtil, ja que la podem utilitzar de moltes maneres: cremes, amanides, saltejats, ofegats ...i fins i tot, és molt útil en la preparació de postres.


3 comentaris:

  1. Avui nosaltres també hem cuinat amb carbassa, el seu color i el seu sabor són meravellosos com la teva recepta amb pernil!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Que bo!!!!!!!!!!! Una de les coses més senzilles, econòmiques, ràpides i saboroses que pots trobar a la taula. Enhorabona!

    ResponElimina
  3. Fa molt bona pinta aquest saltejat! I m'ha agradat l'explicació dels beneficis de menjar carbassa!! :)

    ResponElimina